BTT PRIORAT 2 DIES

L’opció de Btt Priorat 2 dies és una bàsica però complerta “exploració” del Priorat. Amb un recorregut total de 101,29 km i 2.979 metres de desnivell acumulat fa un tomb pels indrets més característics de la comarca. El Monestir d’Escaladei –que es visita–, Poboleda, Porrera, Torroja, Gratallops… amb els carrers i places amb tel terra format a força de decoratives pedres de colors, com molts dels pobles del Priorat.

Al capdavall, una bona introducció de la Btt Priorat 2 dies, envoltats d’un paisatges de vinyes sobre uns turons de llicorella  Però també La Vilella Baixa –coneguda com la Nova York del Priorat–, la Morera, Bellmunt (amb les seves mines)… i la omnipresent Serra de Montsant. I amb sortida des de l’acollidora Falset, amb el castell, és una magnífica proposta per veure i viure el Priorat. L’essència del Priorat. Una degustació dels seus excel·lents vins encara hi ajuda més.

La ruta comença amb l’allotjament la nit prèvia (inclòs en el preu) en un bon Hotel*** a Falset.

 

PRIMER DIA.

48.58 Km. 1.555 m. Desnivell Acumulat Positiu.

El primer dia la ruta comença sortint des de Falset en direcció oest. Creuant petites pinedes petites extensions de vinyes, es segueix l’antic camí ral cap a Bellmunt. El poble es famós per les seves mines de plom. A continuació, la ruta mena cap al Poblat Ibèric de Puig Roig (impressionant), amb un petit tram de corriol. La ruta fa via cap a una magnífica esglesiola abans d’enfilar cap al Lloar, seguint el curs dels rius Siurana i Montsant.

Al Lloar és recomanable gaudir de les vistes des de la balconada del poble, abans d’enfilar cap a La Vilella Baixa. Amb les seves antigues cases es coneguda com la “Nova York” del Priorat. Però amb la bici, sembla impossible que hi hagi un poble amb els carrers tan costeruts!.

Un petit tram de carretera permet enllaçar amb el Camí dels Cartoixans, l’antic camí que seguien els monjos per anar al monestir venint de l’oest. La pujada és assequible però constant amb magnífiques vistes des de la Serra de Montsant!. La Morera de Montsant ubicat a més de 740 metres és un altre magnífic balcó del Priorat.

L’allotjament és un preciós Hotel***, amb el sopar inclòs. Tanmateix, és del tot recomanable sortir a passejar i gaudir del meravellós entorn.

 

SEGON DIA.Btt Priorat 2 dies

52,71 Km. 1.424 m. Desnivell Acumulat Positiu.

El segon dia la ruta és més llarga però amb menys desnivell. En aquest cas, la ruta inclou la visita a molts més pobles i al Monestir d’Escaladei!. Però anem a pams.

Havent esmorzar, la ruta mena a Poboleda, poble històric, origen del Monestir. De fet, després d’un petit tram alternant pistes i carretera s’assoleix Escaladei. La Cartoixa, origen de la comarca de la que en fou propietària en bona. Proper hi ha el petit nucli d’Escaladei, pertanyent al monestir i on vivien els treballadors: ferrers, fusters,…

La ruta baixa per un preciós camí, primer entre alzineres però després, entre vinyes, sota el rerefons del Montsant… fins a la Vilella Alta. Hi destaca la petita i acollidora plaça major .

Després d’un altre tram de paisatges típics del Priorat, La Consolació. Una ermita on hi vivia una monja eremita, sobre Gratallops, que mostra els petits carrerons que s’enfilen i la plaça de l’església, de boniques pedres decorant el terra…. i el vistós monument de Grata Llops, a l’entrada.

Ara el camí s’enfonsa pel fons de la vall, creuant el riu Siurana… però Torroja és al cim d’un turó i la pista s’enfila en el seu darrer tram. La ruta creua la població, amb els seus bonics carrers empedrats.!

La ruta surt per una pista que finalitza, passat un tram de vinyes, amb un petit corriol que baixa de  dret fins a Porrera. Es diu que pels carrers de Porrera es viu l’essència del Priorat!!. El darrer tram, és potser el més bonics de la ruta, tant per la preciosa pujada, com la meravellosa baixada, amb un petit i fàcil corriol, passat poper al nucli abandonat dels Masos. Un darrer trampa, força planer, i Falset.

Al l’Hotel hi trobareu el vostre equipatge.

 

 

RESUM

DISTÀNCIA TOTAL                ALTIMETRIA TOTAL

Dia1:                     54,00 Km.                             1.564 m. Desn. Acum. Posit

Dia 2:                    59,00 Km.                             1.529 m. Desn. Acum. Posit.

TOTAL:               113,00 Km.                             3.093 m. Desn. Acum. Posit.

 

INCLOU:

 • 2 Allotjaments en régim de Mitja Pensió en H*** (excepte sopar nit prèvia)
 • Visita a La Cartoixa d’Escaladei.
 • Vista i degustació de vins a un celler de la zona.
 • Transport d’equipaje des de l’allotjament de sortida fins al d’arribada.
 • Assegurança Obligatòria.
 • Mapes i tracks de la ruta.

 

NO INCLOU:

 • Lloguer Bicicleta (opcional).
 • Sopar nit prèvia al primer dia de ruta
 • Dinar del migdia (opcional).
 • Begudes, aperitius, etc. no inclosos en el menú.
 • Assegurança de Cancel·lació (opcional).
 • Lloguer de GPS, amb suport, brides, 2 jocs de piles i carregador (opcional)
 • Allotjament en Mitja Pensió nit posterior ruta (opcional)
 • Altres (tot el no especificat)

 

Open chat
1
Hola!
Podem ajudar-te?