BTT PRIORAT 2 DIES

L’opció de Btt Priorat 2 dies és una bàsica però complerta “exploració” del Priorat. Amb un recorregut total de 111,87 km i 2.982 metres de desnivell acumulat fa un tomb pels indrets més característics de la comarca. El Monestir d’Escaladei –que es visita–, Gratallops, Poboleda, Porrera, Siurana (amb el seu característic embassament). Però també La Vilella Baixa –coneguda com la Nova York del Priorat–, Cornudella, la Morera… i la omnipresent Serra de Montsant. Amb sortida des de Gratallops, és una magnífica proposta per viure l’essència del Priorat.

La ruta comença amb el sopar i l’allotjament la nit prèvia (inclòs en el preu) a Gratallops. Com molts dels pobles del Priorat, té diversos carrers i places amb el terra format a força de decoratives pedres de diferents colors… Una bona introducció de la Btt Priorat 2 dies.

 

PRIMER DIA.

54 Km. 1.564 m. Desnivell Acumulat Positiu.

El primer dia la ruta comença amb un petit tram de carretera cap al Lloar. I és que l’antic camí original –marcat com a GR–  està tan malmès que és pràcticament inciclable. Un cop al Lloar és recomanable gaudir de les vistes des de la balconada del poble. Tot seguit la ruta baixa fins al Riu Siurana, el punt més baix de la ruta, per un bonic recorregut. Val a dir que fins a la Morera de Montsant, la ruta serà principalment ascendent. Tot i que hi ha un primer tram de sender, que des dels Camí dels Cirers baixa fins al Camí de Damunt la Roca pel peu d’un munt de coves i roques amb formes figurades fins a La Vilella Baixa. Sembla impossible que hi hagi un poble amb els carrers tan costeruts!.

Un petit tram de carretera permet enllaçar amb el Camí dels Cartoixans, l’antic camí que seguien els monjos per anar al monestir venint de l’oest. La pujada és assequible però constant amb magnífiques vistes des de la Serra de Montsant!. La Morera de Montsant ubicat a més de 740 metres és un altre magnífic balcó del Priorat. La baixada fins a les restes del Monestir d’Escaladei –amb visita inclosa en el preu– és ràpida i sense incidències. Un petit tram de carretera i finalment Poboleda. Un bon allotjament per sopar i dormir. Tanmateix, és del tot recomanable sortir a passejar i gaudir del meravellós entorn.

 

SEGON DIA.Btt Priorat 2 dies

57,87 Km. 1.418 m. Desnivell Acumulat Positiu.

El segon dia la ruta no és més curta però amb menys desnivell, tot i que l’ascensió a Siurana és de les que es recorden!. Però anem a pams.

Havent esmorzar, la ruta surt de l’històric poble de Poboleda per seguir un petit tram arran del riu abans, del Coll de la Mina. Un segon coll -el de Conill– i de seguida la ruta entra a Cornudella, una població que ha sabut aprofitar el turisme actiu com un dels motors de la seva existència. De fet, la turística Siurana en forma part. Però per arribar-hi cal prendre una carretera que s’enfila de debò!. El poble conserva un encant singular i la seva ubicació el fa ser privilegiat.

La sortida té algun petit tram de senderó, abans de travessar la punta del l’embassament. La pista fins a la presa és magnifica amb unes vistes meravelloses… Passat el Pont Gran, cal continuar per un petit tram de carretera amb els paisatges típics de llicorella del Priorat, fins a Porrera. Es diu que pels carrers de Porrera es viu l’essència del Priorat… Paga la pena perdre’s una mica per dins el poble, de carrerons estrets i costeruts!.

Des de Porrera fins a Gratallops la ruta s’enfila per un magnífic i extens paisatge de vinyes i més vinyes, que poc a poc, envolten l’horitzó en totes direccions, entre suaus turons de pins i alzines. I amb algun fàcil corriolet.

Finalment, Gratallops!. Fi de l’etapa, en la que, per cert, també s’hi inclou una visita amb tast de vins a un magnífic celler.

 

RESUM

DISTÀNCIA TOTAL                ALTIMETRIA TOTAL

Dia1:                     54,00 Km.                             1.564 m. Desn. Acum. Posit

Dia 2:                    59,00 Km.                             1.529 m. Desn. Acum. Posit.

TOTAL:               113,00 Km.                             3.093 m. Desn. Acum. Posit.

 

INCLOU:

 • 2 Allotjaments en régim de Mitja Pensió.
 • Visita a La Cartoixa d’Escaladei, vista i cata de vins a un celler dels voltants.
 • Transporte d’equipaje des de l’allotjament de sortida fins al d’arribada.
 • Assegurança Obligatòria.
 • Mapes i tracks de la ruta.

 

NO INCLOU:

 • Lloguer Bicicleta (opcional).
 • Dinar del migdia (opcional).
 • Begudes, aperitius, etc. no inclosos en el menú.
 • Assegurança de Cancel·lació (opcional).
 • Lloguer de GPS, amb suport, brides, 2 jocs de piles i carregador (opcional)
 • Allotjament en Mitja Pensió nit posterior ruta (opcional)
 • Altres (tot el no especificat)

 

Open chat
1
Hola!
Podem ajudar-te?