2 DIESRuta MTB Priorat  / 3 DIES / 4 DIES

UBICACIÓ RUTA MTB PRIORAT

La ruta MTB es desenvolupa pel Priorat , una muntanyosa comarca al centre de Tarragona. Amb gairebé 10.000 habitants, deu el seu nom a l’existència de l’antiga cartoixa de Santa Maria d’Escaladei; el Prior dominava i administrava bona part del territori. Al web de Turisme del Priorat trobareu una explicació històrica més detallada. Tammateix, aquest vell monestir – avui esfondrat- va deixar un important llegat durant el seu llarg període de domini: l’extraordinària producció vinícola, com es descobreix a la ruta Trans Priorat MTB.

El seu territori està format en bona part per un profund sòl de pissarra (llicorella en català). Per això els seus vins han estat des de sempre intensos. Aquest fet ha donat fama a la regió. Gràcies a la cura cura dels seus grans vinicultors, s’han situat molts vins del Priorat entre els més exclusius a nivell mundial. En les propostes de 3 i 4 dies de la Trans Priorat MTB s’inclou la degustació d’uns excel·lentíssims vins. Sàpiga que a la regió poden ser vins de la DO Priorat o de la DO Montsant.

PAISATGES

Però a més és famós el Priorat per la bellesa particular de la majoria dels seus petits pobles. Alguns, com la Vilella Baixa, Porrera o Poboleda en el fons de la vall, al costat del riu. D’altres, com Gratallops, el Lloar, Siurana o del Molar al cim d’una serra o al cim d’una muntanya. Però tots amb els seus carrers amb (sovint costeruts) que han fet famoses poblacions com Porrera o sobretot la turística Siurana. A la ruta de 3 dies de la Trans Priorat MTB es recorren 12 poblacions diferents i en la Trans Priorat MTB de 4 dies un total de 18.

I sens dubte, impressiona el paisatge. Les petites ia l’hivern grisenques turons que es tornen d’un potent verd a l’estiu ofereixen un paisatge inoblidable. Verds i tancats valls en els quals les vinyes arriben gairebé fins al llit dels rierols. Vinyes a terrenys de fort pendent sense bancals ni terrasses. Confiant en el profund mar de gris llicorella que sustenta la vinya …

El paisatge del Priorat s’ha presentat a la candidatura a Patrimoni de la Humanitat de la Unesco com a paisatge cultural agrícola de muntanya mediterrània.

I a la Trans Priorat MTB descobrirà el perquè.

Open chat
1
Hola!
Podem ajudar-te?